Klimaat Noorwegen
Noorwegen is een fantastisch land om met een bezoek te vereren. Niet alleen vanwege de wereldberoemde fjorden en het noorderlicht dat in het land te zien is, maar ook vanwege de vele culturele en historische bezienswaardigheden. Daarnaast beschikt het land ook nog eens over prachtige authentieke natuur. Natuurlijk is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het klimaat van het land dat je wilt gaan bezoeken.

Klimaat Noorwegen:

 

Klimaat Noorwegen
Het klimaat in Noorwegen is vrij mild en staat onder invloed van de Atlantische Oceaan. Hieronder hebben we enkele belangrijke feiten met betrekking tot het klimaat in Noorwegen op ene rijtje gezet:

  • Noorwegen kent relatief koele zomers en koude winters. Dat heeft voornamelijk te maken met de invloed van de Atlantische Oceaan.
  • Er kan het hele jaar door neerslag vallen. Ook dat heeft te maken met de oceaan, die voor regendepressies zorgt. Hier heeft vooral het zuidwesten van Noorwegen veel last van. In de winter valt deze neerslag in de vorm van sneeuw.
  • Aan de kust van Noorwegen staat vrijwel altijd veel wind. Ook dit heeft te maken met de invloed van de oceaan. Overigens heeft de oceaan ook positieve invloeden: dankzij de wind en het zeewater zijn de zo geroemde fjorden gevormd.
  • Het kan in de zomermaanden aangenaam warm worden. Een hogere temperatuur dan 28 graden hoef je in Noorwegen echter niet te verwachten.
  • Kenmerkend voor de zomer in Noorwegen zijn de korte nachten. In het zuiden van het land is het in de zomer slechts 6 uur donker. In het noorden wordt het zelfs helemaal niet donker. Hier valt ook de midzomernacht te zien.

Wilt u een mooie rondreis of een vakantie in Noorwegen boeken, dan kunt u meer informatie inwinnen op www.rondreisnoorwegen.eu.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *