Klimaat Nieuw-Zeeland

Als de planeet opwarmt op zowel ecologisch en politiek gebied is het goed om te weten dat Nieuw-Zeeland bestaat. Dit dunbevolkte, rustige en groene land is de ultieme bestemming om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Dit betekent dat je op elk moment van het jaar welkom bent. Op de bodem van de wereld, of aan de bovenkant afhankelijk van hoe je er naar kijkt, zijn de seizoenen net tegenovergesteld van op het noordelijk halfrond.

Wanneer kun je het beste naar Nieuw-Zeeland reizen?

De meeste bezoekers reizen in het zomerseizoen, van december tot en met februari, naar Nieuw-Zeeland. Maar ook de drie andere seizoenen hebben voor ieder type reiziger elk hun eigen aantrekkelijkheden.

  • Bruisende, warme zomers. Nieuw-Zeeland is een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. In de zomer zie je overal mensen op de stranden, wandelen in de bossen of fietsen over de eindeloze fietsroutes. December is het begin van de zomer waarin de langste dagen van het jaar zijn, terwijl in januari verschillende festivals en zomerevenementen worden georganiseerd.
  • Eind maart begint de herfstperiode die uitermate geschikt is voor wandelen. Het is niet meer zo warm als in de zomer en je ziet de kleuren in de natuur veranderen. In mei beginnen de dagen aanmerkelijk kouder te worden maar kun je altijd geluk hebben met een paar mooie opeenvolgende dagen.
  • Je denkt er wellicht niet snel aan, maar zelfs in de winter is Nieuw-Zeeland een uitdagende bestemming. Verspreid over het land zijn er verschillende aantrekkelijke wintersportgebieden. In juni wordt het Queenstown Winter Festival georganiseerd waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Augustus is waarschijnlijk de beste maand om naar Nieuw-Zeeland te reizen als je gaat wintersporten.
  • Eind september ontspringen de eerste voorjaarsbloemen en begint de temperatuur weer wat op te lopen. Witte lammetjes dartelen door de velden en de natuur ontwaakt. Het voorjaar is een van de meest interessante seizoenen om naar Nieuw-Zeeland te reizen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *