Het klimaat in Nice
Nice is een grote kustplaats in het zuiden van Frankrijk, aan de Cote D’azur om precies te zijn. Bij veel Nederlanders staat deze plaats bekend als luxe badplaats waar veel bekende mensen in de zomer vakantie vieren. Nice ligt ook in de buurt van Cannes en Saint Tropez.

Het klimaat

Nice ligt aan de Franse Riviera vlak bij enerzijds Italiƫ en anderzijds Spanje. In dit gebied heerst een mediterraans klimaat. De zomers zijn vaak lekker warm en de winters niet al te koud. Het is dan ook niet gek dat veel Nederlanders naar dit gebied op vakantie gaan. De meeste mensen bezoeken Nice en omstreken in de zomermaanden maar door dit fijne mediterraanse klimaat is het er in alle tijden van het jaar goed toeven.

Wanneer kun je Nice het beste bezoeken?

In de maanden juni tot en met september is het gemiddeld erg warm en zonnig. Je kunt dan zwemmen in de zee want Nice ligt aan zee. In de maanden juli en augustus zal het wel drukker zijn door de vakantie. De zeetemperatuur is in september erg aangenaam. Hoewel er de rest van het jaar niet genoten kan worden van de zee is het klimaat in Nice meestal erg aangenaam. Zelfs de winters zijn er meestal zacht, dus ook in de winter kun je even aan het Nederlandse weer ontsnappen en een bezoek aan Nice brengen. In het voorjaar en het najaar is het meestal ook nog een stuk warmer en zonniger dan in Nederland. Je zult alleen merken dat de ochtenden en avonden vaak toch wel erg koud zijn. Veel gepensioneerden gaan graag in de winter naar Nice om te ontsnappen aan het koude Nederland.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *