Het klimaat in New York
New York is voor velen van ons een droombestemming. Vaak gaan we er niet specifiek naartoe voor het weer maar echt voor de stad. Het is echter wel verstandig om rekening te houden met het klimaat in New York

Wat voor klimaat heerst er in New York?

Er heerst een gematigd zeeklimaat in New York. Dit houdt in dat de zomers en winters niet extreem zijn. Geen hele koude winters en geen hele koude zomers. New York is vaak de uitzondering op deze regel. Zo zijn de winters regelmatig erg koud en kan er veel sneeuw liggen. Ook in de zomers is het vaak veel warmer dan je bij een gematigd zeeklimaat zou verwachten.

Klimaat New York:

Wanneer naar New York reizen?

De stad New York is het hele jaar door geweldig om te bezoeken. De stad kent echte seizoenen die allemaal hun eigen charme hebben. Het is goed om te bedenken wat je graag wilt doen tijdens je bezoek aan New York. In de zomer kan het te warm zijn om veel te lopen en te ondermen. In de winter kan het juist weer te koud zijn om veel buiten te zijn en door de stad te wandelen. Eerlijk is eerlijk, heerlijk in Central park liggen in de zomer is ook heerlijk. Met kerst in de sneeuw zitten in New York is ook geen straf. Over het algemeen zijn het voor en najaar de meest veelzijdige periodes om zoveel mogelijk uit je bezoek aan New York te halen. Nog even een opsomming:

  • De winters kunnen koud zijn
  • De zomers kunnen heel warm zijn
  • Houdt rekening met verschillende weer situaties tijdens je bezoek

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *