Klimaat Nerja
Nerja is een dorp in het Zuiden van Spanje, zo’n 50km ten Oosten van Málaga. De belangrijkste trekpleisters zijn de bekende Nerja grotten, het prachtige strand en natuurlijk het geweldige weer. In de zomer zijn temperaturen boven de 30°c heel normaal en schijnt de zon elke dag. Gelukkig blijft het door zijn ligging aan de Mediterraanse Zee altijd aangenaam warm. Ook in de winter is het er zeer mild. De zon schijnt hier ongeveer 300 dagen per jaar, en regenen doet het er amper. Door de nabijheid van de Mediterraanse Zee blijft het verschil tussen de temperatuur dag en nacht vrij klein.

  • Zomer: Tijdens de zomer is het hier bakken geblazen. Er valt amper neerslag, en temperaturen liggen gemiddeld rond de 30°c, soms zelfs met uitschieters naar de 40°c. Door de ligging aan de Mediterraanse Zee is dit de perfecte plek voor zonnekloppers die het aangenaam warm willen houden.
  • Herfst: Naar onze standaard is het hier tijdens de herfst nog steeds zomer. Temperaturen liggen nog makkelijk rond de 20°c en er valt relatief weinig neerslag.
  • Winter: Nerja wordt gekenmerkt door zijn zachte winter. Het vriest hier bijna nooit, zelfs niet ’s nachts. Ook in de winter zakt de temperatuur overdag bijna nooit onder de 10°c, en kan je bijna altijd genieten van een aantal uren zon per dag.
  • Lente: de perfecte periode voor mensen die deze prachtige streek willen ontdekken, maar niet van de zomerse hitte houden. Met gemiddelde temperaturen tussen de 15 en 20°c is het er aangenaam warm, zonder te heet te worden. Er valt maar weinig regen, de zon daarentegen schijnt bijna elke dag.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *