Klimaat Napels
Napels is een van de populairste vakantiebestemmingen in Italië en zelfs ter wereld. Over het waarom moet je natuurlijk niet al te ver nadenken. Napels is een stad die een ontzettende natuurpracht combineert met een heerlijke lokale cultuur en een rijke geschiedenis. Even in Napels rondlopen en je waant je zo terug in de Romeinse tijd!
Maar wanneer is de beste periode om deze stad die niet te missen valt te ontdekken? De stad waarvan men zegt dat je ze moet zien voor je sterft?

Het klimaat van Napels

• Napels is geografisch gezien gelegen in het zuiden van Italië. Waar in het noorden van het land er een echt berglandschap is met navenante temperaturen is dat in het zuiden zeker niet het geval: daar heerst een echt mediterraans klimaat. Napels is een echte zuidelijke stad en heeft dan ook een uitgesproken mediterraans klimaat.
• Napels ligt aan de voet van een vulkaan. We hoeven je dus niet te zeggen dat je in de zomer echt hete temperaturen kan tegenkomen. Gemiddeldes rond 33 graden zijn dan ook geen uitzondering in deze prachtige stad.
• Doorheen de wintermaanden zal de temperatuur in Napels zo goed als nooit onder de 15 graden zakken. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat Napels een echte havenstad is. De nabije zee werkt bijzonder temperend voor koud weer.
• Qua neerslag zul je in Napels niet veel last hebben van de regen. In vergelijking met Nederland regent het er niet alleen een stuk minder: de regen is er ook een stuk warmer.
• De beste periode om deze cultuurstad te bezoeken is in het voor- of het najaar. De temperaturen bereiken dan al een aangename 20 graden en meer en bovendien lopen er geen miljoenen toeristen in de weg!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *