Klimaat Mexico
Mexico is een fantastische vakantiebestemming waar van alles te zien is. Het land in Zuid-Amerika heeft namelijk een unieke cultuur en een rijke geschiedenis. Daarnaast vind je in Mexico ook nog eens vele luxe hotels waar je helemaal tot rust kunt komen tijdens je vakantie. Maar hoe zit het eigenlijk met het weer in dit land? Welk klimaat heerst er en in welke periode kun je hier het beste heengaan? Op deze en andere vragen geven we in dit artikel antwoord.

Klimaat Mexico
Het bijzondere aan Mexico is dat er niet één klimaat in het land heerst. In Mexico heersen tropische klimaten, zeeklimaten en woestijnklimaten. Deze klimaten kennen uiteraard ook weer verschillende kenmerken. Toch zijn er ook overeenkomsten. De volgende kenmerken met betrekking tot het klimaat in Mexico kunnen we onderscheiden:

  • In het noorden van Mexico vinden we vooral woestijnklimaten.
  • Centraal Mexico wordt beheerst door landklimaten en soms een koud steppeklimaat.
  • In het zuiden van het land heeft men vooral te maken met tropische klimaten.
  • In grote gebieden van Mexico kan het in de zomer ontzettend warm worden. Zo warm zelfs, dat het niet meer aangenaam is. Dat is echter sterk afhankelijk van de regio.
  • Mexico is bij uitstek geschikt als winterzonbestemming. In de wintermaanden is het namelijk minder warm, terwijl het wel zonniger en droger is. Vooral plaatsen als Playa del Carmen en Cancun zijn erg populair.
  • Hoewel de weersomstandigheden in de verschillende regio’s sterk uiteenlopen, kan er over het algemeen gesteld worden dat de periode van oktober tot en met mei de beste periode is om in Mexico op vakantie te gaan. Meer te weten komen over het klimaat van Mexico: https://vakantiemexico.net/mexico-klimaat/.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *