Klimaat Mauritius

De voormalige Franse kolonie Mauritius is één van de meest glamoureuze ‘postzegelformaat’ eilanden in de zuidelijke Indische Oceaan. Ondanks de snelle ontwikkelingen van de voorbije jaren heb je op Mauritius niet het gevoel dat alles overdreven volgebouwd is. Het luchtige noorden is ideaal voor watersportliefhebbers, terwijl het oosten een veel ruigere kustlijn heeft. In het westen zie je dan weer de meest spectaculaire zonsondergang en maak je kennis met de hoofdstad Port Louis.

Best reistijd naar Mauritius

Mauritius heeft een relatief mild klimaat. Ondanks het feit dat de temperaturen over het hele jaar aangenaam zijn met zo af en toe een regenbui, is de meest interessante tijd om het eiland te bezoeken de maanden april – juni en tussen september en december. Hou met het boeken van je reis rekening met het feit dat Mauritius zich op het zuidelijk halfrond bevindt en dat de wintermaanden tegenovergesteld zijn van de seizoenen thuis. Het eiland kent twee seizoenen:

  • Zomer van november tot april. Warm en vochtig weer met pieken in de maanden december – februari. De regenval is overvloedig met name op de centrale vlakte. De meeste regenval doet zich normaal gezien voor in de maanden februari en maart. De zomer is de beste periode om te duiken en om te gaan diepzeevissen. Dit is tevens het cycloonseizoen alhoewel Mauritius zelden door een cycloon wordt getroffen.
  • Winter van mei tot oktober. De temperaturen zijn wat lager en de wind zorgt voor aangename verkoeling. Augustus is de meest ‘koude’ maand met een temperatuur van 20°C aan de kust. Als je van (wind)surfen of kiten houdt is dit hét moment om naar Mauritius te reizen.
  • Bijzonderheden. Op het centrale plateau dat zo’n 600 m boven de zeespiegel ligt schommelt de dagtemperatuur tussen 20°C in augustus en 26°C in februari. In de kustplaatsen liggen de temperaturen doorgaans drie tot vijf graden hoger dan in het binnenland. Bovendien zijn zowel de noordelijke als westelijke regio’s van het eiland meer warm en droog dan de oost- en zuidkant.

1 reactie

Anoniem 7 · 15 mei 2016 op 23:37

Ik wil een mooie reis maken naar dit prachtige land maar in elke periode kan je het beste gaan en wat is aan te raden qua excursies en prijzen? Iemand een idee wat je het beste kan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *