Klimaat Marokko

Marokko is in de afgelopen twintig/dertig jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristenbestemmingen in Noord-Afrika. Met zijn prachtige steden, gevarieerde landschappen, en indrukwekkende cultuur biedt het iedere bezoeker een fantastische, nieuwe ervaring. Wie Marokko voor het eerst bezoekt, doet er echter goed aan om wat meer te leren over het klimaat van dit land, en de verschillende klimatologische gebieden waar het uit bestaat. Hieronder een nuttig overzicht om je verder op weg te helpen.

Stranden, woestijnen en bergen
• Zoals reizigers naar Marokko zullen beamen, loopt dit Noord-Afrikaanse land over van de geografische en culturele diversiteit. Overal is wel iets nieuws en bijzonders te vinden. In het noorden van Marokko, de zogeheten Rif, bestaat bijvoorbeeld al uit drie verschillende systemen: het maritieme zeeklimaat aan de kusten, met warme zomers en milde winters, de verder landinwaartse valleien met hun continentale klimaat (warme zomers, relatief koude winters), en het hoge Atlasgebergte waar je op sommige plaatsen ’s winters zelf kunt skiën.
• In de regel is het klimaat van Marokko als mediterraan te classificeren. Dat betekent: warme zomers met temperaturen van rond de dertig graden en milde, regenachtige winters die overdag niet veel koude zijn dan 10/15 graden. De verschillende klimatologische zones volgen dit patroon echter slechts oppervlakkig: in de woestijnen van het zuidoosten is het overdag bijzonder warm en ’s nachts ijskoud, in de hoge- en midden-Atlas zal het ’s winters eveneens bijzonder koud worden, vaak met sneeuw tot gevolg.
• De beste periode om Marokko in zijn geheel te kunnen ervaren is waarschijnlijk de lente, wanneer de zomers hitte zich nog niet in alle hevigheid laat voelen en het land groen en vruchtbaar is van de frisse winterregens.

Wanneer u een bijzondere rondreis door Marokko wilt maken dan kunt u ook eens een kijkje nemen op www.rondreis-marokko.nl. Op deze website komt u meer te weten over Marokko, het rondreizen door dit land en het houden van een vakantie.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *