Klimaat Malta
Malta is een klein eiland ten zuiden van Sicilië, niet al te ver van de kusten van Noord-Afrika. In het verleden heeft het eiland veel culturele invloeden opgenomen uit zowel de Europese als de Arabische hoek, en ook wat betreft klimaat zijn er veel overeenkomsten tussen het Siciliaanse en Noord-Afrikaanse weerpatroon. Toeristen komen voornamelijk naar Malta voor de prachtige stranden, de helderblauwe zee, en de pittoreske havendorpjes, waarvan de namen vaak nog steeds een Arabische tint hebben. Hoewel het Maltese klimaat relatief constant en voorspelbaar is, zal de beginnende reiziger er niettemin baat bij hebben wat extra informatie in te winnen. Hieronder een kort overzicht van wat handige weetjes.

Eeuwige Zomer
• Malta is een van de weinige Europese landen waar de verschillen tussen de zomer en de winter relatief klein zijn. Toch is er wel enige variatie te vinden tussen januari en juni, zeker als je kijkt naar het soort vakantie dat je wilt hebben.
• De heetste periode op Malta valt grofweg tussen juni en augustus, wanneer temperaturen overdag meestal richting de 30/32 graden kruipen, zo niet warmer. Vanaf september gaat de temperatuur weer geleidelijk omlaag en in december, januari en februari kun je het op Malta overdag zelfs koud krijgen, met temperaturen zo’n 13 tot 16 graden.
• Voor actieve reizigers die veel van de omgeving willen zien (en Malta heeft een zeer rijke geschiedenis) is de vroege lente waarschijnlijk de beste periode om naar het eiland af te reizen. In april en mei is het al lekker warm – meestal zo’n 17 – 24 graden – maar heeft de echte zomerhitte nog niet toegeslagen. Uitermate geschikt dus voor lange wandelpartijen tussen de rotsen en bezoekjes aan de memorabele Maltese steden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *