Klimaat Mallorca

De nog altijd populaire ‘ster’ van de Middellandse Zee, Mallorca, wordt gekenmerkt door een zonnige persoonlijkheid. Beeldschone stranden, afgelegen bergen en idyllische heuvelsteden versterken dit beeld. Mallorca is ook buiten het zomerseizoen een prettige bestemming waar je uitstekend kunt wandelen, fietsen en watersporten.

Klimaat Mallorca:

Mallorca heeft een typisch mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Het bergachtige eiland heeft verschillende weersomstandigheden die locatie gebonden zijn. De wind waait er doorgaans uit het noordwesten waarmee de regio’s in het zuidoosten over het algemeen warmer en droger zijn. Het noordwesten en de bergen hebben op jaarbasis de meeste regen te verwachten al is dit niet bijzonder veel. De kustgebieden hebben gemiddeld 300 dagen zon per jaar en juist daarom is het helemaal niet noodzakelijk om in hartje zomer naar het eiland te reizen.

  • De zomermaanden worden gekenmerkt door hoge temperaturen waarbij 30°C en hoger geen uitzondering zijn. Voor sommige bezoekers kan de droge hitte extreem warm en onprettig aanvoelen. Besluit je om in de zomer naar Mallorca te reizen neem dan net als de lokale bevolking op het warmste moment van de dag tijd voor een siësta.
  • Oktober en november zijn aangenaam warm en ideaal als je geen zin hebt in mensenmassa’s. Je kunt in november nog in zee zwemmen en zonnige dagen voeren de boventoon.
  • Winters op Mallorca zijn bijzonder mild met een gemiddelde temperatuur in januari van 14°C. In de bergen is sneeuwval regelmatig te zien en de zon schijnt per dag zo’n 5 uur. De winter is een uitstekende periode als je van urenlange wandelingen in een afwisselende omgeving houdt.
  • Na een korte winter begint in maart de lente met af en toe wat lichte neerslag en langzaam stijgende temperaturen. Je hebt kans om de sirocco winden afkomstig uit de Sahara voorbij te voelen komen waarbij de lucht wordt gekleurd door het meegevoerde zand. En ook dat is een ervaring op zich.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *