Klimaat Maleisie

Maleisië heeft een rijk cultureel erfgoed met daarin een grote verscheidenheid aan jaarlijkse festivals en heerlijke gerechten. Samen geven ze het beste van dit indrukwekkende land weer. Je kunt je in Maleisië verbazen aan een ongekende natuurlijke schoonheid met inbegrip van prachtige zandstranden en een aantal van ’s werelds oudste tropische regenwouden. De Maleisische Nationale Parken zijn ideaal om te wandelen en wilde dieren als apen te spotten. Avonturiers verkennen eeuwenoude grotten of gaan wild water raften.

Maleisië beste reistijd

Temperaturen variëren in Maleisië weinig en zweven voortdurend rond 30°C. Het hele jaar door kunnen zich regenbuien voordoen die net zo snel verdwijnen als dat ze komen. De belangrijkste onderscheiding tussen de seizoenen, en iets waar je over nadenkt alvorens je reis te plannen, is de komt van de noordoostelijke moesson. De moesson beïnvloedt voornamelijk de oostkust van het schiereiland Maleisië en duurt van eind november tot half februari.

  • Het aantal uren zonneschijn per dag verschilt van de hoeveelheid neerslag die valt. Zonuren variëren van vier tot vijf uur gedurende de natste maanden en van acht tot negen uur in het droge seizoen.
  • De jaarlijkse gemiddelde neerslag hoeveelheid loopt op tot ongeveer 2.540 mm. De meest natte locatie is Kuala Klawang, een klein stadje in de buurt van Kuala Lumpur dat het ‘slechts’ met 1.650 mm regen per jaar moet doen.
  • Luchtvochtigheid is zeer hoog en varieert van 84% in februari tot een piek van 88% in november.
  • De zware regen val begint meestal in de middag en kan duren tot na middernacht. Stormen zijn relatief kort van duur en brengen een verkoelende atmosfeer mee. In maart en april raakt een andere moesson regio’s als Kuala Lumpur, Malakka en Penang. De droogste periodes zijn echter in de westelijke regio van Maleisië van mei tot juli als er sprake is van een onderbreking van het moesson seizoen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *