Klimaat Madrid
Madrid is de ideale stad voor een stedentrip. Sommigen vinden een stedentrip zelfs te kort en plannen een hele vakantie in de hoofdstad van Spanje. In beide gevallen is het uiteraard handig om op de hoogte te zijn van het klimaat dat in Madrid heerst. In dit artikel vertellen we je de belangrijkste kenmerken van het klimaat in Madrid.

Klimaat Madrid
In de hoofdstad van Spanje heerst een landklimaat. Wel is er vastgesteld dat dit wordt beïnvloed door een mediterraans klimaat. Wat dat concreet betekent? Dat lees je hieronder;

  • De zomers in Madrid zijn erg warm. Temperaturen kunnen met gemak oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Overigens lopen de gemiddelde temperaturen behoorlijk uiteen. Zo is de gemiddelde minimumtemperatuur in juli en augustus 17 graden en de gemiddelde maximumtemperatuur 32 graden Celsius.
  • De winters kunnen juist weer behoorlijk koud zijn in de Spaanse hoofdstad. In de maanden december en januari komt de temperatuur nauwelijks boven de 10 graden uit. Vriezen doet het echter zelden.
  • Tijdens de warme zomers kan het ’s nachts behoorlijk afkoelen. Dat heeft vooral te maken met de hoge ligging van de stad.
  • In het voorjaar en de herfst kunnen er grillige weersomstandigheden optreden. Dat is vooral te merken aan de temperatuur. Binnen een paar dagen kunnen er temperatuurverschillen van meer dan 10 graden voorkomen.
  • In de zomermaanden ‘vluchten’ veel mensen uit Madrid naar de kust. Het kan zo bedrukkend en benauwd in de stad zijn dat het niet aan te raden is om in die periode naar Madrid te gaan.
  • In de maanden oktober, november en december valt gemiddeld de meeste neerslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *