Klimaat Luxemburg

Met een consequente plaats in ’s werelds top-drie van de meest welvarende landen is Luxemburg een land waar het leven goed lijkt. Achter de gevel van dure hoofdkantoren gaat een charmant stukje Noord-Europa schuil. Van de hoofstad met een door de Unesco beschermde oude binnenstad is het maar een eindje naar de beboste heuvels en glooiende landschappen. Bezoek verleidelijke dorpen en proef hier en daar van de verfrissende Moezel wijnen. Luxemburg heeft verspreid over het jaar veel verrassingen voor bezoekers in petto.

Beste reistijd Luxemburg

Luxemburg heeft een gematigd zeeklimaat en ieder seizoen heeft zijn eigen bijzonderheden die het aantrekkelijk maken om het land te bezoeken. De zomertemperatuur is niet té warm en dat maakt het een aantrekkelijke bestemming voor iedereen die niet van tropische warmte houdt.

  • Tussen de zomer en winter zijn de temperatuursverschillen niet bijzonder groot en neerslag valt er gedurende het hele jaar. In het hoogseizoen, juli en augustus, schommelt de temperatuur rond 22°C.
  • In januari ligt de gemiddelde temperatuur rond 2°C en is de winter op haar hoogtepunt.
  • November, december en januari zijn de maanden waarin Luxemburg de grootste neerslag hoeveelheden verwacht. De kans op sneeuw is aanwezig, maar dat maakt Luxemburg niet meteen tot een sneeuwzekere bestemming.
  • Luxemburg is het hele jaar door goed te bezoeken, maar als je van de zon wilt genieten zonder teveel andere reizigers tegen te komen dan zijn mei en juni de meest geschikte maanden.
  • Het zuiden van Luxemburg heeft meestal beter weer dan het uiterste noorden. De temperaturen liggen hoger en de neerslag hoeveelheden zijn minder.
  • Een goede plensbui kan zich echter zowel in het voorjaar, de zomer als in het najaar voordoen en bescherming als een regenjas of paraplu kan altijd van pas komen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *