Klimaat Los Angeles
Los Angeles, de stad van de engelen, ligt aan de oostkust van Amerika, in de staat Californië. Het is met meer dan 12 miljoen inwoners een van de grootste steden in Amerika en schrikt ook op andere gebieden niet voor extremen terug. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in een reis door Amerika, die bijvoorbeeld begint of eindigt in Los Angeles, is het belangrijk om je in te stellen op de scherpe temperatuurverschillend met staten in het noorden en oosten van het land. De villawijken van LA mogen op persfoto’s dan een groen paradijs lijken, het klimaat van deze stad is niet altijd even vredelievend. Hieronder een overzicht van handige informatie om je verder op weg te helpen.

Engels in de Woestijn
• Los Angeles wordt doorgaans geclassificeerd als een tropisch/mediterraan-klimaat. In de praktijk betekent dat een bijzonder warme en droge zomer, en een zachte, natte winter, waarin het grootste deel van de neerslag valt. Op jaarbasis heeft Los Angeles misschien 35 regenachtige dagen, en dat is al royaal gemeten. Het kustgedeelte van de stad heeft een vergelijkbaar klimaat als de hoofdstad van Marokko, Rabat.
• Wie beter kijkt, ziet echter dat Los Angeles ook talloze microklimaten heeft. Niet zo verwonderlijk overigens voor zo’n grote stad. Het hoger gelegen, bergachtige binnenland krijgt bijvoorbeeld meer regen dan de kunst, en de valleien van San Fernando en San Gabriel zijn soms zo warm en droog dat ze meer gemeen hebben met een woestijn, dan een mediterrane kustvlakte.
• Los Angeles gaat bovendien gebukt onder sterke jaarlijkse fluctuaties: sommige jaren valt er bijna geen regen, andere weer iets teveel. Reizigers moeten zich dus instellen op een avontuurlijk klimaat in een al even avontuurlijke stad.

1 reactie

Anoniem · 31 mei 2016 op 21:30

Los Angeles daar wil ik wel eens naartoe, hebben jullie ook afbeeldingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *