Klimaat Lissabon

Verspreid over de steile hellingen die je een waanzinnig uitzicht geven over de Rio Tejo, heeft de Portugese hoofdstad Lissabon veel te bieden. De stad straalt een mysterieuze schoonheid uit en heeft een rijke geschiedenis achter de rug. Bezoek Romeinse en Moorse ruïnes, wit-overkoepelde kathedralen en neem plaats op een van de zonovergoten terrasjes. Ondertussen klepperen de gele trams door de met bomen omzoomde straten en worden de laatste roddels uitgewisseld bij de plaatselijke bakker en in kleine patio restaurants met fado zangers en zangeressen op de achtergrond.

Wanneer onderneem je het beste een reis naar Lissabon?

Lissabon heeft ondanks de ligging aan de Atlantische Oceaan één van de mildste Europese klimaten dat vergeleken kan worden met mediterrane kustgebieden. Zomertemperaturen zijn warm, soms zelfs heet terwijl de winters mild en vochtig zijn. Lissabon is met meer dan 3300 zonuren een zonnige stad, die zo’n 100 dagen per jaar een regenbui verwelkomt.

  • Het weer in Lissabon wordt sterk beïnvloedt door de Atlantische Oceaan en de aanwezigheid van de Golfstroom. Hierdoor is de stad niet onderhavig aan de extreme temperaturen zoals die wél voorkomen in centraal Portugal.
  • Met een gemiddelde jaarneerslag van 600 mm die verspreid over 100 dagen valt zijn de dagen zonder zonneschijn op een hand te tellen.
  • Net zoals alle andere plaatsen ter wereld zijn jaargemiddelden een eikpunt en niet het hele plaatje. De ene zomer is nu eenmaal warmer dan de andere en soms valt er in de winter meer regen dan in het voorgaande jaar. Uitzonderlijk wordt de stad getroffen door een krachtige storm afkomstig van de oceaan die een aantal dagen met sterke wind en nat weer met zich meebrengt.
  • Wil je niet in de warmste tijd van het jaar de stad bezoeken dan zijn zowel het voorjaar als de herfst prima alternatieven. De zon schijnt en de temperatuur schommelt zo rond de 22°C. Ideaal als je door de stad wilt wandelen en de diverse musea gaat bezoeken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *