Klimaat Las Palmas
Inleiding
Las Palmas is één van de welbekende Canarische Eilanden. Dit is een veelbezochte vakantiebestemming door toeristen over de hele wereld. Deze eilandengroep staat dan ook bekend om zijn tropische temperaturen en heerlijke klimaat. Hieronder wordt uiteengezet wat voor weer u in welke periode van het jaar kunt verwachten wanneer u het mooie eiland Las Palmas bezoekt.

Zomer

  • Warm
  • Zonnig
  • Koele wind
  • Stabiel

De zomers in Las Palmas zijn ideaal voor de zonaanbidders. Zoals uit bovengenoemde kenmerken blijkt, is het weer in de maanden juni tot en met september namelijk ideaal: zonnig en warm, maar wel een koel windje dankzij de constante passaatwind. Het kwik stijgt geregeld boven de dertig graden Celsius, maar dit voelt door deze wind niet als drukkend of benauwd. Daarnaast liggen de stranden van Las Palmas redelijk beschut, waardoor deze wind vaak niet als storend of te koud wordt ervaren. Van regenval is zelden tot nooit sprake in de zomermaanden op Las Palmas.

Winter

  • Lente-achtig
  • Grote kans op zon
  • Weinig neerslag

Ook winters op Las Palmas zijn zeer zacht en aangenaam. Er valt wederom weinig neerslag: vaak slechts enkele dagen per wintermaand. Daarnaast is de temperatuur heerlijk lente-achtig: rond de twintig graden Celsius in de koudste maanden. Bijkomend voordeel is dat de temperatuur ook ’s winters vaak erg constant is, waardoor men enigszins verzekerd is van het te verwachten weer. Dit alles is dan ook de reden dat Las Palmas ook ’s winters een zeer geliefde zon-bestemming is. De temperaturen liggen niet zo hoog als ’s zomers, maar voor de liefhebber van zomer- of lente-achtig weer is het hier ook in de winter goed vertoeven.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *