Klimaat Lanzarote

Lanzarote is een intrigerend eiland met een indrukwekkende geologie bestaande uit meer dan 300 vulkaankegels, het is gedeeltelijk een UNESCO biosfeer reservaat. Je vindt er prachtige stranden, interessante bezienswaardigheden en tal van ontspanningsmogelijkheden. Het landschap heeft een wat grimmige en buitenaardse verschijning met af en toe een landelijke palmbomen vallei.

Beste reistijd Lanzarote

Net als de andere Canarische Eilanden heeft Lanzarote een subtropisch klimaat met warme temperaturen, weinig regen en vooral veel zonneschijn. Je kunt in elk seizoen aangenaam warme dagen ervaren.

  • Microklimaat. Lanzarote ligt in de buurt van de Westelijke Sahara en is mede daardoor het warmste van de Canarische Eilanden. Het ontbreken van hoge bergen betekent ook dat bewolking en regenval minder intens zijn. In het noorden van het eiland is het weer doorgaans wat meer wisselvallig en winderig dan in het warme, droge zuiden dat zo’n 2500 uren zon per jaar heeft.
  • Van april tot november is het zomerseizoen. De dagen zijn warm en droog waarbij de hoogste temperaturen in augustus worden gemeten. Een zeebries zorgt voor een welkome verkoeling. Als de sirocco wind gaat waaien dan worden de temperaturen de hoogte in gejaagd tot ruim 40°C. Over het algemeen genomen is de lucht helder en strak blauw met veel uren zonneschijn.
  • De wintermaanden december – maart zijn overdag qua temperatuur aangenaam warm met een gemiddelde van 21°C. Ook ’s nachts valt de temperatuur zelden onder de 13°C. De winter is op Lanzarote bijzonder populair bij reizigers die het koude weer van ‘thuis’ even willen ontsnappen. Gemiddeld valt er ’s winters 5 dagen per maand wat neerslag, terwijl je op de meeste dagen gewoon ontspannen aan het strand of de rand van het zwembad kunt verblijven. Het zeewater blijft, in de winter, net warm genoeg om er een duik in te nemen, dus echte watersporters kunnen in Lanzarote ook in de winter hun hart ophalen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *