Lago Maggiore
Lago Maggiore is een meer dat deels in de Zwitserse Alpen ligt, in het kanton Ticino en deels in het noorden van Italië, tussen de regio’s Piëmont en Lombardije. Het meer is 60 kilometer lang en 10 kilometer breed. Er heerst een Mediterraans klimaat. Dat betekent dat de winters over het algemeen zacht zijn. De zomers zijn echter vaak zeer warm. Temperaturen van boven de 30 graden zijn geen uitzondering. De lokale bevolking vermijdt de heetste momenten van de dag door een siësta te houden of de schaduw op te zoeken. De temperaturen kunnen snel zakken. Het is handig om een trui of een vest mee te nemen als u gaat wandelen. Er valt gemiddeld relatief veel regen. Aan het eind van de winter zorgt het smeltwater uit de Alpen regelmatig voor overlast in de plaatsen rond het meer.

Het Lago Maggiore trekt jaarlijks veel toeristen omdat er veel op en rond het water te doen is. Liefhebbers van actieve vakanties komen er graag. De ideale reismaanden zijn mei, juni en september. Het is er dan niet zo heet en druk als in juli of augustus.

Bekende steden en dorpen aan het meer zijn onder meer:

  • Locarno, Zwitserland
  • Ascona, Zwitserland
  • Verbania,Italië
  • Luino, Italië
  • Stresa, Italië

In het meer liggen de Borromeïsche eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola del Pescatori. Het is mogelijk om deze eilanden te bezoeken. Er zijn nog mensen rond het meer die leven van de visserij. In het meer komt een soort forel voor die nergens anders voorkomt. De dorpen en steden hebben een bijzonder karakter en er groeien planten en bomen die je elders niet snel zal tegenkomen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *