Klimaat La Palma

La Palma is één van de mooiste en meest ongerepte locaties van de vijf belangrijkste Canarische Eilanden en daarmee ideaal voor een ontspannen vakantie weg van alle drukte. Je vindt hier geen massa accommodaties of een groot aantal vakantiegangers. Je gaat naar La Palma om van het échte Canarische Eilanden gevoel te genieten en dat wel in combinatie met een zacht klimaat.

Beste reistijd La Palma

La Palma zou wat minder zonuren hebben dan wat gemiddeld is op de eilanden Fuerteventura en Tenerife. Het jaarlijks gemiddeld aantal zonuren op een dag ligt in La Palma op 8 waarbij het hoogtepunt ligt in juli en augustus. De wintermaanden november, december en januari zijn aanmerkelijk minder zonnig. La Palma staat erom bekend dat de klimatologische omstandigheden snel kunnen afwisselen. Een gedeelte van het eiland kan grijs en bewolkt zijn terwijl op slechts een kilometer afstand een stralende zon aan de hemel staat.

  • Het typische weer van La Palma is ideaal voor liefhebbers van zonnebaden en waterrecreatie. Het zeewater begint pas in juni op te warmen en komt in de eerste vijf maanden van jaar zelden boven de 15° C uit. In juli en augustus ligt de watertemperatuur rond gemiddeld 22° C om vervolgens weer te zakken tot zo’n 16° C in november.
  • La Palma ligt midden op de koele Canarische stroom en de Noord-Oost passaatwind is het hele jaar aanwezig. Hierdoor is de zuidelijke regio van het eiland meestal warm en droog, terwijl het noorden wordt gekenmerkt door regenval welke weer resulteert in een unieke flora en fauna. La Palma is iets droger dan de andere eilanden.
  • Dankzij een ongelooflijk stabiel klimaat in La Palma varieert het weer niet van maand tot maand. De gemiddelde luchtvochtigheid is van januari tot mei 70% en voor de maanden juni tot oktober stijgt dit met 5% om in de maanden november en december weer naar 70% te zakken. Deze luchtvochtigheidsgraad heeft de effecten van vocht te neutraliseren waardoor het het hele jaar door aangenaam warm is. Dit maakt La Palma een populaire bestemming ongeacht de tijd van het jaar.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *