Genieten van de zon op fascinerend Kreta
Al eeuwen lang roept Kreta tot de verbeelding van velen. Al duizenden jaren geleden waren de Kretenzers, zoals de bevolking heet, een macht volk in de Griekse oudheid. Kreta had geen leger, hun oorlogsschepen waren voldoende. Veel van hun rijkdom was dan ook te danken aan het gunstige klimaat. Er werden veel gewassen verbouwd waaronder, natuurlijk, druiven voor de wijnteelt. Door eeuwenlang teveel hout te kappen is er veel bos verdwenen en veranderd in dorre vlakten.

Kreta is het grootste eiland van Griekenland.Door haar ligging in de Middellandse Zee heeft Kreta een mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en droog, de winters zijn er mild met neerslag. Daarom is Kreta ook een geliefde vakantiebestemming voor veel toeristen. Door de grootte en diversiteit van het eiland is het geschikt voor jong en oud.

De temperatuur in de zomermanden ligt vaak ruim boven de 30 graden. In de avond en nacht kan het toch flink afkoelen door de zeewind. Temperaturen liggen dan rond de 20 graden. In het voorjaar en najaar is het aangenaam warm met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Ideaal voor uitstapjes naar authentieke overblijfselen uit lang vervlogen tijden.
Het weer op Kreta zorgt dus dat iedereen er aan zijn of haar trekken kan komen. Zorg in de zomer zeker voor een hotel of appartement met airconditioning en neem voor de avonden een vest of trui mee.

Samenvattend:

  • Zomers zijn heet en droog
  • Voorjaar is aangenaam warm
  • Najaar is aangenaam warm tot tropisch
  • Zeewater is zomers rond de 22 graden
  • In de winter fris en meer kans op regen
  • Een vest of trui is handig voor de avonden

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *