Klimaat Krakau

Als je de legendes zou mogen geloven dan is het Poolse Krakau gesticht op de nederlaag van een draak. Eerlijk is eerlijk de stad is doordrongen van een magische sfeer vol met aantrekkelijke straten en pleinen. Krakau is van groot belang voor zowel de Poolse economie, cultuur en wetenschap. Ondanks de prachtige ligging aan de Vistula rivier kan het weer verraderlijk warm of koud zijn.

Wanneer bezoek je het Poolse Krakau?

Poolse winters zijn nu niet écht de meest aantrekkelijke tijd van het jaar om naar Krakau te reizen. Het vriest, sneeuwt en de gevoelstemperatuur ligt doorgaans stukken lager dan dat het in werkelijkheid is. Kies je toch voor een reis tijdens de wintermaanden bezoek dan de meer overdekte bezienswaardigheden waar het wél aangenaam warm is, zoals onder meer de verschillende Joodse musea.

  • Na een lange koude winterperiode begint in april de lente. De temperaturen nemen een vlucht omhoog en zo af en toe kan er een beste regenbui vallen. Mei is een populaire maand omdat de lengte van de dagen optimaal is en de zon opvallend vaak schijnt.
  • De zomertemperaturen schommelen tussen 22°C en 25°C, naar mate de temperatuur stijgt neemt ook de kans op wat neerslag toe. In juli valt gemiddeld het meeste water, 69 mm. Desondanks is de zomer in Krakau een aangenaam seizoen met veel festiviteiten en evenementen. De zon schijnt zo’n 6 tot 7 uur per dag en dat maakt je reis naar Krakau in de zomer best aantrekkelijk.
  • Polen én Krakau zijn beroemd om de ‘gouden herfst’ met aangename temperaturen, voldoende zonlicht en weinig kans op regen. In de herfst kunnen de temperaturen per dag variëren en het meenemen van een paraplu of regenjas is een aanrader.
  • Krakau heeft in ieder jaargetijde wel iets te bieden waarbij het er maar net van afhangt met welk doel je naar de stad toe gaat.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *