klimaat kos
Het Griekse eiland Kos is een waar toeristische Mekka, met een eindeloze zomerzon en een zeer aantrekkelijke semi-tropisch klimaat. Zijn natuur, het klimaat en de cultuur kun je prima vergelijken met het nabije, grotere eiland Rhodos.
Het hele jaar door zijn de temperaturen op Kos zijn aangenaam, variërend van 14 ° C rond januari en tot 30 ° of meer in juli, het hoogtepunt van de zomer.

Een Middellands Zeeklimaat
Het zomerse klimaat op Kos strekt zich uit van begin mei, tot aan het einde van oktober. Niet alleen zijn de zomers van dit eiland zeer warm en zonnig, het is er ook erg droog. Regenachtig weer hoort er niet thuis in deze tijd van het jaar. Pak je koffer met zomerse spullen.

Daarom is Kos de thuisbasis van vele mooie en grote, luxe hotels, waarvan een aantal compleet met prachtig uitzicht op de kust en het omliggende landschap.
De keuze van de accommodatie op Kos is ruim en uitstekend.

Winterzon
December is de maand met de hoogste neerslag, hoewel de regenachtige weersomstandigheden nog steeds afgewisseld worden met veel zon.
Het klimaat op Kos begint na nieuwjaar stilaan te verbeteren en in april is de kans op regen al veel minder. Van toerisme op Kos tijdens het winterseizoen is amper sprake.
Vele zaken zijn dan ook gesloten.

Mei of oktober zijn ideaal om Kos te bezoeken , wanneer het nog warm, zonnig en vrij droog is en de stranden minder druk dan zijn dan in juli of augustus. Prijzen voor een verblijf kunnen dalen met 20%. Vooral het lente-landschap is er overweldigend.
Kortom, de zee, de zon gecombineerd met zeer lange zandstranden bieden een heerlijke ontspannen omgeving voor je vakantie.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *