Klimaat Kopenhagen
Kopenhagen is in Denemarken een van de meest populaire steden onder toeristen. Er zijn dan ook verschillende toeristische attracties te vinden waar je kennis kunt maken met de Deense cultuur of gewoon kunt ontspannen. Ook voor gezinnen met kinderen valt er van alles te beleven. Natuurlijk zijn de meeste toeristen vooraf ook erg nieuwsgierig naar het weer. Niet alleen omdat je dan beter je koffer in kunt pakken, maar ook omdat je de reis dan beter kunt voorbereiden. In dit artikel bespreken we het klimaat in Kopenhagen.

Klimaat Kopenhagen
Het klimaat in Kopenhagen is door experts benoemd als een koel zeeklimaat. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat er in alle jaargetijden neerslag kan vallen. Hieronder zetten we de belangrijkste feiten over het klimaat in Kopenhagen op een rijtje:

  • Kopenhagen kent behoorlijk koele winters waarin het regelmatig vriest. Zo komt de maximale gemiddelde temperatuur in januari en februari niet boven de drie graden uit.
  • De zomers zijn matig warm. In de zomermaanden is het goed mogelijk dat de temperatuur boven de twintig graden stijgt. Het kan echter ook gerust een stuk koeler zijn. De warmste maximale gemiddelde temperatuur is 22 graden en is gemeten in juli.
  • In de winterperiode vinden soms langdurige periodes met vorst plaats, waardoor het dagelijks leven behoorlijk kan veranderen.
  • Er valt redelijk veel neerslag in Denemarken. Daarbij is het opvallend dat dit redelijk verdeeld over het hele jaar valt.
  • Denemarken en Kopenhagen liggen in de buurt van de zee. Dat heeft tot gevolg dat de wind een grote invloed heeft. Met name in de herfst kan de wind een negatieve rol vervullen in Kopenhagen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *