Klimaat Koh Samui

Reizen naar het Thaise Koh Samui is als het bezoeken van een gevestigde filmster in Hollywood; ze is schandalig goed onderhouden, heeft mooie glanzende blonde blokken en alle rimpels zijn zonder schandaal te veroorzaken rechtgetrokken. Het is het Thaise eiland dat al sinds jaar en dag bezoekers van over de hele wereld aantrekt en in plaats van in verval te raken weet Koh Samui steeds weer een nieuwe generatie naar zich toe te lokken.

Wanneer is de beste tijd van het jaar om naar Koh Samui te gaan?

De immens populaire vakantiebestemming voor de oostkust van Thailand heeft een tropisch moesson klimaat. De warme temperaturen, hoge luchtvochtigheidsgraad en het hoge neerslag cijfer is gelijk aan de rest van Thailand. Aan de luchtvochtigheid kun je aan een van de beroemde stranden eenvoudig ontsnappen. Het jaar wordt grofweg in drie seizoenen verdeeld: het droge, warme en moesson seizoen.

  • Het droge seizoen valt tussen december en februari. De temperaturen liggen wat lager en er is minder regen. De zee is kalm en de zon schijnt volop. Het is in het droge seizoen dat Koh Samui de meeste bezoekers verwelkomt die komen om te surfen, duiken, zwemmen en body boarden.
  • In maart begint het warme seizoen dat duurt tot augustus. In maart en april is het over het algemeen droog en erg zonnig, met de meeste zonuren per jaar. De dagelijkse temperatuur ligt rond 32°C en dit is een ideale periode om het eiland te bezoeken. Het blijft warm tot augustus, maar begin mei is er een plotselinge toename in de neerslag hoeveelheden. ’s Avonds kan er regelmatig een onweersbui losbarsten die doorgaans kort van duur is.
  • De moesson periode vangt aan in september en eindigt begin december. Overdag ligt de temperatuur nog altijd rond zo’n 30°C, maar de neerslag hoeveelheid stijgt dramatisch. Het moesson seizoen wil echter niet zeggen dat de zon niet zo af en toe even tevoorschijn komt. Regen valt ook niet op iedere dag, maar als het regent dan regent het ook echt. De moessonregens zijn hevig maar duren niet lang. Je kunt nog altijd genieten van een ontspannende strandvakantie en bovendien is het ook niet zo druk met medebezoekers. Wanneer u meer te weten wilt komen over het maken van een mooie rondreis of vakantie op Koh Samui, kunt u eens een kijkje nemen op: https://rondreisthailand.info/koh-samui-vakantie/.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *