Klimaat Kenia
Kenia is één van de meest bezochte landen in Afrika. Dat heeft in grote mate te maken met de uitstekende mogelijkheden om ‘wildlife’ te bekijken. Er worden talloze safaris en excursies georganiseerd waarmee je de meest bijzondere dieren in het echt kunt zien. Als je van plan bent om binnenkort naar Kenia te gaan, is het natuurlijk wel belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Dat doe je onder andere door op de hoogte te zijn van het klimaat dat in Kenia heerst.

Klimaat Kenia
Bij het horen van Kenia, denken veel mensen direct alleen aan droog en heet weer. In de werkelijkheid is dit slechts een maand of drie per jaar waar te nemen. De rest van het jaar gelden er namelijk hele andere weersomstandigheden. We hebben het verloop van het jaar voor je op een rijtje gezet:

  • Kenia ligt rond de evenaar. Dat betekent dat er geen zomers en winters te onderscheiden zijn. In plaats daarvan worden er een lang en een kort regenseizoen onderscheiden.
  • Het lange regenseizoen kenmerkt zich door zware regenval en duurt van maart tot en met mei
  • Vervolgens valt er vanaf juni tot en met oktober nauwelijks neerslag. De temperatuur daalt in die periode bovendien af waardoor het zeer aangenaam is.
  • Na deze koele periode is het tijd voor het korte regenseizoen. Dit duurt van eind oktober tot en met september. Tijdens deze periode valt vooral ’s nachts regen en is het overdag bewolkt of zonnig.
  • Na het korte regenseizoen is het droog en heet totdat het lange regenseizoen weer begint. Tijdens deze droge periode kan het in hoger gelegen delen ’s nachts echter behoorlijk afkoelen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *