Wat is het klimaat van Karinthië?
Oostenrijk is opgebouwd uit negen federale republieken, ook wel bekend als ‘länder’. Karinthië, gelegen in het zuiden van Oostenrijk, is een van deze zogeheten ‘länder’. De meeste Nederlanders zullen Karinthië ongetwijfeld wel kennen als ski- of wandelbestemming, en het toerisme speelt een belangrijke rol in de plaatselijke economie. Trekpleisters als de Grossglockner (met 3798 de hoogste berg in Oostenrijk), de pittoreske plaatsjes Villach en Klagenfurt, en de vele kleine bergdorpjes hebben Karinthië tot een van de voornaamste bestemmingen gemaakt van Noord-Europese toeristen. Maar wat is nu precies de beste tijd om een bezoek te brengen aan deze prachtige regio? Hieronder een kort overzicht.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees verder over:

Zomer en Winter, het klimaat van Karinthië.

  • Karinthië is een van die gelukkige plaatsen waar je in de zomer en in de winter evenveel plezier kunt hebben. ’s Winters zijn er prachtige skipistes te vinden, zoals Bad Kleinkirchheim en Heiligenblut, ’s zomers is het heerlijk om de in de frisse berglucht lange wandelingen te maken.
  • Wat betreft klimaat wordt Karinthië beïnvloedt door verschillende factoren. Ten eerste natuurlijk de bergen die over het algemeen zorgen dat de temperatuur zowel in de winter als zomer lager ligt. Door de hoge ligging van Karinthië is ook de hoeveelheid neerslag vrij aanzienlijk, in ieder jaargetij.
  • Ten tweede ligt Karinthië in het zuiden van Oostenrijk, waardoor het meer meekrijgt van warme lucht uit Zuid-Europa en de Balkan. Hierdoor kan het zomers, ondanks de bergen, behoorlijk heet worden. Hittegolven van 30 graden voor weken aaneen zijn zeker niet ondenkbaar.
  • Verder is het belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat het weer in de bergen bijzonder veranderlijk is: mooi weer kan heel snel omslaan in een storm en een regen- of onweersbui verdwijnt vaak even snel als hij is op komen zetten.

Karinthië op de kaart

Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Karinthië. Heb je een vraag of wil je een correctie doorgeven? Laat dit dan weten door hieronder het formulier in te vullen.

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 15:30

Heb je besloten om hier naartoe te gaan? Zo ja, waarom en voor welke reisperiode heb je gekozen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *