Klimaat Kaapverdie

Stel je eens voor dat je zeil zet op de Atlantische Oceaan en je mee laat voeren met de passaatwind afkomstig uit de Sahara. Opeens duikt er halverwege naar Brazilië een eiland op uit het niets. De Kaapverdische Eilanden vormen een pijlvormige archipel waar de mensen rijker en beter opgeleid zijn dan op het Afrikaanse continent. Je wordt overvallen door een waaier een wandelmogelijkheden en goed verstopte suikerrietplantages, bars en muziekclubs. Tel daarbij de constante beat van de muziek die de eilanden beroemd hebben gemaakt en je weet meteen waarom veel bezoekers er nooit meer zijn weggegaan.

De beste reistijd voor Kaapverdie

Het bijzondere van de Kaapverdische archipel is het feit dat je de eilanden het hele jaar door kunt bezoeken. De eilanden zijn gezegend met een tropisch klimaat dat integenstelling tot veel andere regio’s bijna geen neerslag kent. Het ‘regenseizoen’ loopt van augustus tot en met oktober waarbij er zo’n 180 mm neerslag in drie maanden tijd valt.

  • De eilandengroep kent vier seizoenen, waarbij er van grote weersveranderingen nauwelijks sprake is.
  • September is de warmste maand van het hele jaar, gevolgd door augustus en oktober. Tegelijkertijd behoort de zomerperiode tot de natste periode van het jaar. De temperatuur van het zeewater is op zijn warmst in de zomer met een gemiddelde van 26-27°C. Verrassend genoeg telt de zomer het minste aantal zonuren per dag.
  • In de herfstmaanden oktober en november kennen de eilanden wat regen, maar is het aangenaam qua temperatuur. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 26°C zijn de Kaapverdische Eilanden een ideale bestemming om aan het grijze weer van alledag te ontsnappen.
  • Als je even genoeg hebt van de winter ‘thuis’, boek dan een reis naar het lekkere winterweer op de Kaapverdische Eilanden. Je kunt er uitstekend watersporten, een dagje strand doen en genieten van al het moois dat de eilanden je te bieden hebben. In januari is de temperatuur met zo’n 24°C tot 25°C meer dan aangenaam te noemen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *