Klimaat Kaapstad
Kaapstad is gelegen bij Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Een haven die wereldwijd bekend is. De stad zelf is een samensmelting van verschillende culturen. Je komt er inwoners tegen met een oorsprong uit Nederland, Indonesiƫ, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De bruisende stad heeft een prachtige geschiedenis in combinatie met uitgestrekte stranden. Combineer een bezoek aan Kaapstad met een safari of bezoek de heerlijke wijngaarden waar je natuurlijk verschillende wijnen kan proeven. Het klimaat Kaapstad is een uitzondering op de rest van Afrika. In Afrika komt vooral het steppeklimaat en woestijnklimaat voor. Het klimaat Kaapstad is een mediterraan klimaat en dit wil zeggen warme zomers en milde winters.

Klimaat Kaapstad

  • Uniek aan Kaapstad is dat de wintermaanden vrij nat zijn. Terwijl de rest van Afrika vrijwel altijd gebukt is onder extreme droogte.
  • Van december tot en met maart is het zomer in Kaapstad. In deze maanden is het vrij zonnig en droog. Dit is vaak de ideale reistijd voor een bezoek aan Kaapstad.
  • De beste reistijd is voor Kaapstad januari, februari, maart. Er valt relatief weinig neerslag en de temperaturen liggen rond de 25 graden.
  • Gemiddeld is het hele jaar door in Kaapstad 17 graden. Bijzonder aan Kaapstad is dat er verschillen in weer en temperatuur kan zijn per wijk.
  • Tijdens de zomermaanden kan de Cape Doctor wind opzetten. Deze zuidoosterwind komt vooral tijdens de zomermaanden voor en kan flink blazen. Volgens de inwoners heeft de wind een geneeskrachtige werking vandaan de naam Cape Doctor.
  • Kaapstad is ook prima te bezoeken tijdens de lentemaanden (september tot en met november). De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 26 graden. In deze periode staat Kaapstad in bloei en dit is prachtig om te zien.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *