Klimaat Johannesburg
Wie Zuid-Afrika bezoekt, komt in de meeste gevallen vanzelf terecht in hoofdstad Johannesburg. Hier is namelijk van alles te zien en te beleven. Het is daarbij uiteraard belangrijk om op de hoogte te zijn van de weersomstandigheden. Alleen dan weet je namelijk welke kleren je mee moet nemen voor tijdens je verblijf. We helpen je met dit artikel alvast een eindje op weg door je van alles te vertellen over het klimaat in Johannesburg.

Klimaat Johannesburg
Veel mensen denken dat het ontzettend warm is in Johannesburg, omdat het in Zuid-Afrika ligt. In werkelijkheid is dat helemaal niet zo. Dat heeft voornamelijk te maken met de hoogte waarop de stad is gebouwd, waardoor het een stuk koeler is. Hieronder vertellen we je enkele belangrijke weetjes over het klimaat in Johannesburg:

  • Johannesburg ligt 1600 meter boven zeeniveau op een hoogvlakte. Daardoor is het in de stad koeler dan je zou verwachten.
  • De zomers zijn redelijk warm met maximumtemperaturen die tussen de 25 en de 28 graden liggen.
  • In Johannesburg zijn de winters vaak zacht en zonnig. Het wordt nooit kouder dan 15 graden.
  • Doordat de zomers niet te warm zijn en de winters niet te koud, vinden veel mensen het klimaat in de stad ideaal.
  • ’s Nachts koelt het in Johannesburg altijd flink af. Soms kunnen er per etmaal temperatuurverschillen van wel 15 graden optreden.
  • De warmste zomermaanden zijn november-januari terwijl juni en juli de koudste maanden zijn. De seizoenen zijn dus precies omgekeerd met wat wij gewend zijn. Hierdoor is afreizen naar deze regio in onze winter natuurlijk nog veel aantrekkelijker.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *