Klimaat Javea

Javea ligt in de Spaanse streek Alicante tussen de badplaatsen Denia en Altea, aan de kust van de Costa Blanca. Je kunt er heerlijk eten met uitzicht op zee of de haven van Javea. De streek is gewild bij liefhebbers van de golfsport maar ook watersporters en families met kinderen ervaren hier een aangename vakantie. Laat je verleiden door de uitdagingen die Javea te bieden heeft en wees verbaasd over het uitzicht dat je hebt vanaf Cabo de Nao San Martin.

Beste reistijd naar Javea

Javea is een bestemming die het hele jaar door in trek is bij bezoekers. De stad is tevens beroemd voor de vele uren zonneschijn per jaar. Zelfs midden in de winter heeft Javea gemiddeld zo’n 6 uren zon per dag.

  • Temperaturen in de winter zijn in Javea mild en karakteristiek voor een typisch mediterraan klimaat. Januari heeft een gemiddelde temperatuur van 16°C, wat voor bewoners van meer noordelijke gelegen landen en gebieden erg aantrekkelijk is.
  • De meeste regen valt in oktober met een gemiddelde neerslag van 81 mm. Na oktober neemt de neerslag af waarbij het vanaf eind mei tot het einde van de zomer nauwelijks regent. Juli heeft een neerslag ‘record’ van 9 mm!
  • Juli is de meest drukke, droge en warme maand van het jaar. Het gebied rondom Arenal Beach verandert in een ‘speeltuin’ die 24-uur per dag geopend is. Als je niet van mensen massa’s houdt dan is het aan te raden om niet in het hoogseizoen naar Javea te reizen.
  • In de zomer genieten bewoners en bezoekers van maar liefst 11 ononderbroken uren zon. Als de avond valt zorgt een koele zeebries voor wat verkoeling. Hierdoor geniet je extra van de lange zwoele nachten en een of meerdere glazen Sangria.

1 reactie

Moderator · 7 januari 2019 op 23:14

Van plan om naar Javea te gaan? Voor welke reisperiode heb je gekozen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *