Wat is het klimaat van Japan?
Japan is een fascinerend land en heeft een lengte van meer dan 3000 kilometer. In het land komen dan ook verschillende weertypes voor. Het klimaat Japan is in het noorden vergelijkbaar met Nederland. Reis je af naar het zuiden dan heeft het klimaat meer weg van Frankrijk. Tussen Tokyo en Nagaski zijn de zomers warm en is er een hoge luchtvochtigheid. Japan is een land met vier seizoenen net als Europa. Begin april begint de lente en beginnen de kersenbloesem bomen te bloeien. Dit wordt in Japan de Sakura genoemd. In de zomermaanden kan het drukkend warm zijn vanwege de hoge luchtvochtigheid. Vanaf september beginnen de temperaturen te dalen. Het hele land wordt gevuld met herfstkleuren.

Het klimaat en de beste reistijd van Japan.

 • Het grootste gedeelte van Japan heeft een gematigd zeeklimaat. In het zuiden van Japan komt het
  Klimaat Japan

  De vlag van Japan

  warme zeeklimaat voor. De Okinawa eilanden hebben een subtropisch klimaat.

 • In de zomermaanden kan het in Japan vrij warm worden. Ondanks de hoge temperaturen is het geen zonbestemming. Er valt bijna elke dag wel neerslag ook in de zomermaanden. In de grote steden kan het door de warmte vrij benauwd zijn.
 • Japan afsluiten met een strand vakantie? Eindig je vakantie op het eiland Okinawa. Je hebt hier meestal mooi weer ook in de wintermaanden.
 • In Japan kan het flink regenen en in de zomermaanden valt de meeste regen. Gemiddeld valt er 1000 mm maar er zijn uitzonderingen met 3100mm neerslag per jaar. In de wintermaanden kan de regen vallen in de vorm van sneeuw. In de bergachtige gebieden is het mogelijk om op wintersport te gaan vanwege de grote hoeveelheden sneeuw.
 • De beste reistijd voor Japan zijn de maanden april en mei.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *