Wat is het klimaat van Italië?
Italië heeft een drietal klimaten volgens het Koppen systeem. En dit is helemaal niet zo raar voor een land dat zo’n 2500 kilometer lang is van noord naar zuid. Zo kent het noorden koude winters en warme vooral vochtige zomers. Hierbij heeft het meest noordelijke deel van Italië waar de ondergrens van de Alpen bevindt een hoogtegebergteklimaat. Terwijl het gebied van Piemonte tot Venoto oftewel de pol vlakte weer droge zomers kent. Centraal en Zuid-Italië kennen daarin tegen een mediterraans klimaat met warme zomers en milde winters. Lees hieronder meer over het klimaat van Italië en de beste reistijd. Daarnaast vind je het land op de kaart.

Het klimaat van Italië.

Plezante lentemaanden
In de lente lopen de temperaturen als snel op en zie je het prachtige Italiaanse landschap tot bloei komen. De zon is dan nog niet zo fel en hierdoor kun je Italië perfect verkennen.

Warme zomermaanden

Klimaat Italië

De vlag van Italië

Tijdens de zomermaanden van juni, juli en augustus is het in veel delen van Italië erg warm. Zo kan het in het zuiden in de omgeving van Napels en op eilanden als Sardinië en Sicilië wel meer dan veertig graden worden. Deze periode is het beste moment om één van de vele campings in Italië te bezoeken.

Wintersporten
Gedurende de wintermaanden valt de sneeuwval vooral boven de Venetië en Genoa lijn. Zo valt er meestal meer dan genoeg sneeuw in de Alpen en de Dolomieten, dat geschikt is voor verschillende vormen van wintersport. Het wintersportseizoen in Italië is van december tot maart hoewel er echter ook plekken zijn waar je al eerder terecht kunt.

Neerslag in Italië
Het grootste gedeelte van de neerslag valt in het hoge noorden en ten westen van de Apennijnen. Zo noteren sommige berggebieden vaak meer dan 1200 millimeter neerslag per jaar. In de droge zomermaanden valt er meestal weinig tot geen neerslag in de meeste gebieden. Het kan echter soms het geval zijn dat een zware depressie door de bergen wordt tegengehouden en hevige wateroverlast of hagelbuien kan veroorzaken.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=DEJx0CYrDHk)

Italiaanse traditionele muziek:


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=xOR_F8vFtj8)

Op de kaart:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, zo kunnen wij het artikel nog leuker en informatiever maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *