Wat is het klimaat van Istanbul en de beste reistijd?
Istanbul, de hoofdstad van Turkije, is waarschijnlijk een van de grote culturele centra van Europa en het Nabije Oosten. Daar, bij de Zee van Marmara, aan de oever van de Bosporus, komen twee werelden samen. Voor de geïnteresseerde reiziger is Istanbul simpelweg een must om te bezoeken. Wie ook maar iets wil weten over de Europese geschiedenis, het ontstaan en de val van koninkrijken, moet gewoon eens door de straten van Istanbul hebben gewandeld en de Hagia Sophia hebben betreden. Om echter optimaal van deze prachtige stad te kunnen genieten, is het ook belangrijk om het klimaat in acht te nemen. Hieronder wat handige informatie.

Het klimaat en de beste reistijd van Istanbul.

Stad met Duizend Gezichten

  • Het huidige Istanbul is gevormd door talloze verschillende culturen: de Grieken, de Romeinen, de Perzen, de Arabieren, de Turken – en ga zo maar door. Op klimatologisch gebied zien we een vergelijkbare variatie optreden. Istanbul ’s klimaat kan in de regel als gematigd worden geclassificeerd, maar heeft ook
    Klimaat Istanbul

    De vlag van Turkije

    invloeden van andere systemen, zoals mediterraan en continentaal. Het effect van al deze weerpatronen kan verwarrend werken.

  • Wees er als reiziger in ieder geval van bewust dat het veel kan regenen in Istanbul. Het is misschien de hoofdstad van Turkije (voor veel mensen het land van zon en strand) maar Istanbul is allerminst een droge stad. Ook mensen die hebben besloten in de winter af te reizen, moeten zich erop instellen dat er veel regen en mogelijk zelfs sneeuw kan vallen. De temperatuur kan bovendien sterk dalen en in de winter ver onder het vriespunt liggen.
  • De beste tijd om Istanbul te bezoeken is waarschijnlijk de lente: niet de drukkende zomerse hitte, niet de onvoorspelbaarheid van de winter. Mooi weer, uitzicht op de Bosporus – wat kan een mens zich nog meer wensen?

De kaart.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Als je dit artikel deelt dan kunnen wij de pagina nog beter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *