Het Iers klimaat, wat is de beste reistijd voor Ierland?
Wie heeft er nog niet gedroomd van een vakantie naar het sprookjesland Ierland, waar de natuur zo magisch mooi is. U heeft zich vast afgevraagd wat voor weer ze daar hebben in vergelijking met onze Nederlandse en Belgische. Hieronder vindt u een korte beschrijving van waar u zich mag aan verwachten als u afreist naar het magische Ierland. Lees hieronder verder over het klimaat van Ierland.

Het klimaat van Ierland.

Omdat Ierland aan de zee ligt, heeft het een zeeklimaat. Wat betekend dat het zeer koele zomers heeft (ideaal als bijvoorbeeld Nederland of Belgie te heet is) en heeft een

Klimaat Ierland

De vlag van Ierland

hele milde winter, wat handig is als het hier dan weer te koud is. Wilt u aan het strand liggen, dan is het af te raden naar Ierland te gaan. Het instabiele weer en het te koude zeewater maken het geen aangenaam badplaats. Waar het land wel ideaal voor is, is de natuur en de gezellige dorpjes, wat bij elk weer aangenaam is. Een Ierse pub met Ierse koffie of een Guinness zijn lekker bij elk weertype.

De westelijke delen hebben het meest te verduren onder het regenweer en zijn daarom het natste. Tijdens de wintermaanden is het mogelijk, doordat het zo overdekt is, dat er geen enkel uur zonneschijn te zien is, wat vrij deprimerend kan werken, maar wel een mooi contrast oplevert met de groene natuur.

Voordelen

  • Mooie natuur en dorpen die bij elk weer te bezoeken zijn
  • Milde winter en koele zomer maken het heel het jaar aangenaam

Nadelen

  • Meer dan gemiddeld regenweer, doordat het het eerste land is dat geraakt wordt door buien.
  • Westen is natter dan het oosten
  • Tijdens de winter is het mogelijk dat geen uurtje zon gezien word.

De kaart van Ierland.

Enkele filmpjes:


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=J_ZMQMu1uCc)

Ontspannende muziek van Ierland.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=JUhMBNbDbOk)

De allermooiste kustroutes.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=sEuEap_hsKQ)

Meer beste reistijden.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *