Wat is het klimaat en de beste reistijd voor Ibiza?
Wanneer je een reisje wilt plannen naar de zon, dan heb je veel keuze natuurlijk. Dan is het van belang om na te gaan wat je zelf wilt. Wil je met het vliegtuig gaan of niet, wil je lang op het vliegtuig zitten of niet, wil je kunnen uitgaan of niet… Kortom, je moet met veel criteria rekening houden. Een mogelijke reis die je zou kunnen maken is een reisje naar Ibiza. Lees hieronder meer over het klimaat en de beste reistijd. Daarnaast vind je Ibiza op de kaart en kan je een filmpje zien.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=yi8P6ajH7aQ)


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=yWlRaJNS4dc)

Wat kan je allemaal doen in Ibiza?

Ibiza is een veelzijdig eiland. Je kan echt van alles beleven op het eiland.

  • Zo kan je natuurlijk de grootste feestjes meebeleven in grote discotheken zoals Pacha, Es Paradis, Space…
  • Je kan ook gewoon genieten van het mooie weer en de mooie stranden.
  • Je kan genieten van wat groen op het eiland. Zo kan je genieten van grotten op het eiland, maar ook windmolens bezoeken bijvoorbeeld…
  • Lokale markten bezoeken is ook steeds iets zeer leuk om te doen.
  • En nog veel meer…

Het klimaat van Ibiza en de beste reistijd.

Wanneer je aan het land zit, dan mag je een minimumtemperatuur verwachten van 8 graden in de wintermaanden, tot maximum 29 graden in de zomermaanden. Dit zijn uiteraard gemiddelde temperaturen. Het kan soms eens iets kouder, maar zeker ook iets warmer worden.

Klimaat Ibiza

De vlag van Ibiza

Wanneer ja aan de zee zit, liggen de temperaturen wat anders. Daar bedraagt de minimumtemperatuur rond de 14 graden in de wintermaanden. In de zomermaanden bedraagt de maximumtemperatuur rond de 26 graden, maar opnieuw dit zijn gemiddelde temperaturen.

Het minste neerslag zien we in de zomermaanden. Het meeste neerslag zou in de maand oktober starten. Bij interesse in een reis naar Ibiza, is het zeker aangeraden verdere info op te zoeken over het eiland.

Ibiza op de kaart:

Meer beste reistijden.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, zo kunnen wij dit artikel nog beter en informatiever gaan maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *