Wat is het klimaat van Hurghuda?
Aan de Egyptische oostkust en direct aan de Rode Zee ligt Hurghada, ooit een kleine vissersplaats. De schitterende koraalriffen hebben de badplaats op de internationale kaarten van duikliefhebbers gezet. Je kunt hier genieten onder water maar ook de stranden zijn een ideale plaats om een (vakantie)dag aan door te brengen. De stad is verdeeld in drie hoofdgebieden en naast het toeristische centrum is Ad-Dahar, het meest Egyptische deel, zeker een bezoekje waar. Je wandelt er door levendige straatjes en ruikt de exotische kruidenaroma’s op de plaatselijke souq.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=3ekcQflDenc)

Het klimaat en de beste reistijd.

De lucht boven de stad is bijna altijd helder en onbewolkt. Hurghada kent slechts twee seizoenen: zomer en winter. Het hoogtepunt ligt in juni – augustus waarbij de zon maar liefst 13 uur per dag ononderbroken schijnt.

  • De zomer is de beste tijd van het jaar om Hurghada te bezoeken. De stad veranderd in een gezellig drukke kustplaats met veel cafés, bars en talloze activiteiten. Vanaf mei gaat de temperatuur snel
    Klimaat Hurghada

    De vlag van Egypte.

    omhoog en in juli ligt het daggemiddelde op 35 ºC. Daarom is het aan te raden om voldoende dunne, katoenen kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Vergeet ook niet om genoeg te drinken, want je zou niet de eerste bezoeker zijn die te kampen heeft met een zonnesteek.

  • In de winter is er géén sprake van wintersweer. Januari is met 22 ºC de koudste maand en eigenlijk gewoon aangenaam te noemen. Overdag kun je ontspannen op de stranden, een duik nemen in de onderwaterwereld en ’s avonds neem je een jas, vest of trui mee omdat het dan wat frisser aan kan voelen. Hurghada is een ideale bestemming als je wilt ontsnappen aan de winter van ‘thuis’. De omliggende woestijn bereikt de rand van de stad en zorgt ervoor dat de temperatuur niet zo drukkend aanvoelt als plaatsen die meer in het binnenland zijn gelegen.

Op de kaart:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel leuk om te lezen en/of nuttig? Deel dit dan op social media. Zo kunnen we de pagina nog beter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *