Wat is het klimaat van Hua Hin in Thailand?
Hua Hin is een populaire badplaats in de Thaise provincie Prachuap Khiri Khan. Gelegen aan de golf van Thailand beschikt de stad over een strand van maar liefst 8 kilometer lengte. Er is sprake van een tropisch savanneklimaat. Enkele kenmerken van dit klimaat in Hua Hin zijn;

  • Het gehele jaar door is de temperatuur tropisch.
  • De luchtvochtigheid kan zeer hoog zijn.
  • Er is sprake van een regenseizoen tussen mei en oktober.
  • Regen valt voornamelijk aan het einde van de middag of in de avond.
  • Regenbuien zijn vaak kort maar hevig.
  • Onze wintermaanden zijn de droge maanden in Hua Hin.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=LXVXiaVDPuU)

Het klimaat van Hua Hin.

Januari en december zijn met een gemiddelde maximum van 29 en minimum van 21 graden Celsius zeer aangenaam. Tijdens de zomermaanden daalt het kwik niet onder de 25 graden en bereikt het een maximaal gemiddelde van 33 graden. De maanden

Klimaat Hua Hin

De vlag van Thailand

december tot maart beschikken over 9 zonuren per dag. Tussen juni en september zakt dit gemiddelde tot 5 uur per dag. Januari en februari zijn met twee dagen neerslag de droogste maanden. Juli, augustus en september zijn goed voor gemiddeld 19 dagen met neerslag. In Hua Hin is de regentijd ook de periode waarin tropische stormen en orkanen kunnen voorkomen.

De temperatuur van het zeewater is zeer stabiel. Tijdens de wintermaanden is het water 28 graden warm om in april en mei het maximum te behalen van 30 graden. De zonnekracht is altijd hoog waardoor bescherming voor de huid altijd noodzakelijk is. Tussen november en januari ligt de UV waarde tussen de 8 en 10. De overige maanden is de UV waarde altijd boven de 10. De ideale reisperiode voor Hua Hin ligt dan ook tussen eind november en half maart.

Hua Hin op de kaart:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we dit artikel nog informatiever en beter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *