Wat is het klimaat van Houston?
Houston is de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas en één van de trekpleisters in deze staat. Het hele jaar door trekken vele toeristen naar deze stad om te genieten van alles wat ze te bieden heeft. Maar wat is nu eigenlijk de beste periode om naar Houston te gaan? Daarvoor moeten we wat beter kijken naar het klimaat van Houston. Dat bespreken we dan ook in dit artikel.

Het klimaat van Houston.

Het klimaat in Houston kan omschreven worden als een warm maritiem klimaat waarin vooral neerslag een ontzettend belangrijke rol speelt. We zetten de belangrijkste feiten met betrekking tot het klimaat in Houston voor je op een rijtje:

  • Er valt gedurende het hele jaar vele neerslag in Houston. Zo veel zelfs, dat het vergelijkbaar is met een tropisch regenwoud klimaat.
  • Klimaat Houston

    De vlag van Houston

    De meeste neerslag valt in de maanden mei en juni

  • De zomers zijn vaak aangenaam in Houston. In de maanden juni-augustus ligt de gemiddelde temperatuur op 28 graden.
  • In de winter is het wat koeler, al komt de temperatuur zelden onder de vijf graden. We kunnen dus spreken van zachte winters.
  • Houston ligt aan de rand van het gebied dat last heeft van orkanen. Daar dient tijdens het orkaanseizoen rekening mee gehouden te worden.
  • Door de warme zomers kan de luchtvochtigheid in die periode erg hoog worden. Dat is niet altijd even aangenaam

Ook in het najaar is de temperatuur vaak nog aangenaam in Houston. Vaak is het in september en oktober nog meer dan 20 graden. Omdat er dan ook nog eens minder neerslag valt, is het de ideale periode om de stad te bezoeken.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=p9jWxwpXMPM)

De kaart van Houston.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *