Aangenaam klimaat in Hongarije.
Hongarije ligt in het midden van Europa, in het Karpatenbekken. Het klimaat is landelijk, en dat betekent strenge winters en warme zomers. Hongarije heeft veel te bieden, niet alleen qua seizoenen maar ook qua variatie in landschap.
Tegenwoordig is de winter niet meer zo heel erg streng maar het kan makkelijk 10 graden onder de nul worden, en het vriest en het sneeuwt. In de lente wordt het heel snel lekker warm, in april met temperaturen rond de 23 graden. Richting de zomer wordt het steeds warmer, met hoogtepunten als 40 graden. Het klinkt misschien erg heet maar de zomer is droog, van vochtig broei-effect is er geen sprake. Af en toe een enorme regenbui en soms een paar dreigende donkere wolken met een paar druppels regen horen er wel bij. Lees hieronder verder over het klimaat van Hongarije.

Het klimaat van Hongarije.

De zomer is niet constant zo heet maar het blijft maanden warm, met gemiddelde

Klimaat Hongarije

De vlag van Hongarije

temperaturen van minstens 24-25 graden. In september en soms ook in oktober is het nog aangenaam lekker weer. Hongarije kent een nazomer, wat ook in het Hongaars oude wijven zomer heet. Het klimaat is een beetje te vergelijken met die van Italië en Midden- of Zuid-Frankrijk. Weinig regen, veel zon, lang warm. Wie in Hongarije zich vertoeft kan zijn of haar zomerkleding zeker van april tot en met september optimaal gebruiken. Wie nog meer lekkers wilt kan het zuiden van het land opzoeken, rond Pécs. Daar is het klimaat namelijk mediterraan. Wie meer een winterliefhebber is vindt kans op skiën in het noorden: in Budapest (Normafa),of op de hoogste berg Kékes. In het noordoosten valt over het algemeen meer sneeuw en het is kouder.

Samengevat:

  • landelijk
  • warm, behalve de winter
  • droog
  • midzomer soms heet
  • in het zuiden mediterraan

Landkaart van Hongarije:


Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen wij dit artikel nog beter maken dat te maken heeft met het klimaat van Hongarije.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *