Het klimaat en de beste reistijd van Hong Kong.
Hong Kong is een enorm gebied dat bestaat uit meer dan 200 verschillende eilanden. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen richting deze Chinese regio om kennis te maken met de cultuur en de gewoonten die hier heersen. Als je erheen gaat, wil je natuurlijk wel weten hoe het klimaat precies is. Alleen dan kun je namelijk op de juiste manier je koffer inpakken. Daarom geven we je in dit artikel een overzicht van het klimaat in Hong Kong.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=72__Mdioty8)

Klimaat van Hong Kong.

Over het klimaat dat in Hong Kong heerst, bestaat twijfel. Sommige experts zeggen dat we kunnen spreken van een warm zeeklimaat, terwijl anderen beweren dat er een subtropisch klimaat heerst. Natuurlijk kunnen we wel van alles vertellen over het weer en het klimaat in Hong Kong. Daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste kenmerken van het klimaat dat in Hong Kong heerst:

  • De gemiddelde maximum temperatuur over het gehele jaar ligt in Hong Kong rond de 26 graden. In
    Klimaat Hong Kong

    De vlag van Hong Kong

    januari worden de koudste temperaturen gemeten met een gemiddelde temperatuur van 17 graden. De zomers zijn behaaglijk met minimaal 25 en maximaal 32 graden gemiddeld.

  • In het orkaanseizoen, dat in april start, is er in Hong Kong kans op tropische stormen. Deze stormen gaan gepaard met veel wind en extreme regenval.
  • Vanaf maart tot september dien je in Hong Kong rekening te houden met een hoge luchtvochtigheid
  • Naast de zomer zijn ook de maanden oktober en november populair om Hong Kong te bezoeken. Het orkaanseizoen is dan afgelopen en bovendien daalt de luchtvochtigheid. Toch is de temperatuur nog aangenaam waardoor er perfecte weersomstandigheden ontstaan.

De kaart.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we de pagina nog leuker en interessanter maken. Alvast bedankt!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *