De beste reistijd en het klimaat van Hawaii.
Hawaii, een eiland gelegen midden in de Stille Oceaan, bestaat uit maar liefst 173 vulkanische eilanden. De meeste hiervan zijn onbewoond maar gelukkig is Hawaii toegankelijk voor ons allemaal. Er wordt op Hawaii slechts onderscheid gemaakt tussen twee seizoenen, namelijk de zomer en de winter. Hawaii kent een tropisch klimaat.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=kNyEI-2udxs)

Informatie over het klimaat van Hawaii.

Het eiland kent twee hoogseizoenen: van half december tot eind maart en van begin juli tot eind augustus. In de zomer op Hawaii, van mei tot oktober, is de gemiddelde temperatuur zo’n 29,5 graden. In de wintermaanden ligt deze temperatuur maar iets

Klimaat Hawaii

De vlag van Hawaii

lager, dan is het gemiddeld zo’n 26,5 graden. Door de constante temperaturen het gehele jaar door is het weer op het eiland in beide seizoenen erg aangenaam. Toch is het geen uitzondering als deze temperaturen een paar graden hoger uitkomen. In de hooggelegen gebieden kunnen de temperaturen wel een stukje lager liggen. Gedurende de winter heb je meer kans op regen en zijn de golven over het algemeen hoger. De kant van het eiland waar de wind op staat, de noordzijde en de noordoostzijde, zijn een stuk regenachtiger dan de rest van het eiland. De plaatsen op het eiland waar de minste regenval valt zijn de volgende:

  • Maui: in West en Zuid Maui vindt u de meeste zonneschijn
  • Oahu/Lanai: deze plaatsen gelegen in het zuiden van het eiland zijn het droogst
  • Big Island: de Kohala kust is het hele jaar door zoning en er valt weinig regen
  • Kauai: op dit eiland valt de meeste regen, voornamelijk in de wintermaanden

Hoewel er dus regenachtige gebieden zijn op Hawaii, is het eiland vanwege de constante temperatuur toch het hele jaar aangenaam om te bezoeken en kunnen we niet echt spreken van een beste reistijd. Dit hangt mede af van de redenen waarom u Hawaii wilt bezoeken. Wel is er duidelijk een verschil tussen de drukke en minder drukken maanden; een verschil dat groter en wellicht belangrijker is dan het verschil in temperaturen.

Landkaart van Hawaii:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen. Vond je dit artikel nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media. Zo kunnen wij de pagina nog informatiever maken en leuker om te lezen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *