Wat is het klimaat van Hanoi en de beste reistijd?
Hanoi is een stad gelegen in het noorden van Vietnam. Het is de hoofdstad van Vietnam. De hoofdstad Hanoi ligt op de rechteroever van de Rode Rivier. De grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minh. Hanoi heeft ruim 6 miljoen inwoners en het is tweede stad van het land. Ho Chi Minh heeft ruim 7 miljoen inwoners. Ho Chi Minh is meer dan duizend jaar oud. Indien je Vietnam wilt bezoeken en de cultuur wilt gaan bezichtigen mag deze stad zeker niet bij je reis ontbreken. Ondanks dat veel gebouwen en relikwie├źn de oorlogen en het tijdsverloop niet hebben doorstaan kun je nog steeds de invloeden zien van jaren geleden. Lees hieronder verder over het klimaat van Hanoi.

Klimaat van Hanoi:

Hanoi heeft een typerend China klimaat. Dat is kenmerkend voor deze streek. Het China klimaat heeft hete natte zomers en milde en vooral drogere winters. In een jaar valt er ongeveer 1700 mm neerslag. Tijdens de natte periode, die van mei tot oktober

Klimaat Hanoi

De vlag van Vietnam

loopt, valt de meeste neerslag. Wanneer je kijkt naar de temperatuur dan wordt de hoogste gemeten tijdens de natte periode. Overdag is het gemiddeld 33 graden Celsius. Tijdens de wintermaanden bedraagt de temperatuur ongeveer 20 graden Celsius. Wanneer je echter op vakantie gaat en van plan bent om Hanoi een bezoek te brengen is het verstandig om tijdens een culturele reis of actieve vakantie goed weer te hebben. Daarom is het van groot belang je goed te laten voorlichten wat er te verwachten is. Het is verstandig dus niet alleen te kijken naar de temperatuur maar zeker naar het regenseizoen. Wanneer je in december tot en met februari gaat ben je redelijk veilig. De temperatuur is voor ons niet de enige boosdoener. Het is ook vooral de luchtvochtigheid waar we slecht tegen kunnen. Kijk daarom vooraf goed na wanneer je wilt gaan en houdt met al deze zaken rekening.

De kaart van Hanoi.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig of leuk om te lezen? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we het artikel nog beter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *