Het klimaat in Hamburg en de beste reistijd.
De Noord Duitse havenstad Hamburg is via de rivier de Elbe verbonden met de Oostzee. Deze ligging betekend dat Hamburg te maken heeft met een zeeklimaat. Hierbij is er sprake van vier seizoenen waarbij het temperatuurverschil tussen de zomer en de winter vrij klein is. Grote klimaatschommelingen komen niet voor. Het klimaat is goed te vergelijken met het weer in het noorden van Nederland. Lees hieronder meer over het klimaat van Hamburg.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=bksSViTLFh4)

Klimaat van Hamburg.

De winters verlopen vrij koel waarbij de gemiddelde temperatuur wel net boven het vriespunt blijft. Dagen met nachtvorst en volledige vorstdagen kunnen voorkomen. Tijdens de lente wisselen koude en warme dagen elkaar onregelmatig af. De zomers

Klimaat Hamburg

De vlag van Hamburg

zijn aangenaam met temperaturen rond de 20 graden Celsius. Er kunnen uitschieters voorkomen waarbij de temperatuur naar tropische waarden boven de 25 graden zal gaan. Na september, waarbij warme dagen zeker nog voorkomen, is de herfst de periode waarin regelmatig kortstondige najaarsstormen kunnen voorkomen.

Regen is het gehele jaar door mogelijk. Met gemiddeld 1400 mm op jaarbasis is het natter in vergelijking met het Nederlandse gemiddelde van 860mm. Tijdens de winter zal de neerslag gemiddeld 30 dagen in de vorm van sneeuw neerkomen. Statistisch heeft februari met 13 regendagen de minste regenval. November tot maart heeft met 17 dagen de meeste regendagen.

Hoewel in mei en september de zon goed kan schijnen, loopt de echte zomer van juni tot en met augustus en bereiken de gemiddelde dagtemperatuur een maximum van 22 graden. De zon schijn dan 7 tot 8 uur per dag waarbij de UV factor oploopt tot waarden tussen de 6 en 8. Warme dagen kunnen door een hoge luchtvochtigheid klam aanvoelen en niet zelden eindigt een warme dag op periode met een flinke regenbui.

Hamburg op de kaart.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we de pagina nog interessanter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *