Klimaat van Guernsey.
Guernsey, bekend als het eiland waar Victor Hugo in het “hauteville house” verbleef tijdens zijn verbanning. Je kunt er uren dwalen door imposante kuststadjes en bezoekjes brengen aan kastelen, musea en indrukwekkende herenhuizen. Guernsey is bedekt met schitterend aangelegde Engelse tuinen, kleine huisjes, lange wandelpaden en een ongekende natuurlijke schoonheid waar je met slechts één blik verliefd op wordt. Lees hieronder verder over het klimaat van Guernsey en de beste reistijd.

De beste reistijd en het klimaat van Guernsey

  • Het klimaat van Guernsey hoort tot de meest milde en zonnige van de Britse eilanden en wordt verwarmd door de Golfstroom. Elk jaar verwelkomt Guernsey zo’n 2000 zonuren waarbij de meest
    Klimaat Guernsey

    De vlag van Guernsey

    warme maanden mei tot oktober zijn. Tijdens de zomermaanden is het niet alleen zonnig, maar ook extreem droog waarbij er slechts zo’n 120 mm neerslag valt over de hele periode.

  • Je bent een echte pechvogel als je Guernsey in juli of augustus bezoekt en het weer is niet aangenaam en zonnig. In deze tijd van de jaar schijnt de zon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en doe je er verstandig aan om een tube zonnebrandcrème bij de hand te houden. Het mooie weer zorgt ervoor dat veel bezoekers naar Guernsey’s stranden gaan om van een dag zon en zee te genieten.
  • Een vriendelijke zeebries laat sommige zomeravonden wat frisser aanvoelen, waarbij je zo nu en dan best gebruik kunt maken van een lichte jas of omslagdoek als je op een terras zit of buiten aan het eten bent. Het zeeklimaat is met name mild in de wintermaanden, je zult op Guernsey dan ook regelmatig subtropische palmbomen en andere exotische planten zien. November en december zijn de meest natte en meest bewolkte maanden op Guernsey. De hoeveelheid neerslag is echter verre van extreem met elke maand zo’n 95 mm regen.

Guernsey op de kaart:


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=1ogOQVQKbP8)

Correcties, vragen of opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *