Wat is het klimaat en de beste reistijd van Griekenland?
Griekenland is een gigantisch land en er kunnen hierdoor grote verschillen in temperaturen ontstaan. In sommige delen van het land is het in de winter mogelijk om te gaan skiƫn. Terwijl in andere delen van het land overwinteren een optie is. Griekenland bestaat uit het vaste land en uit honderden eilanden. De meeste eilanden zijn vooral tijdens de zomermaanden zon zeker. Vooral tijdens de zomermaanden reizen grote groepen toeristen naar Griekenland af voor een vakantie. Het klimaat Griekenland is officieel een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen milde winters en warme zomers. Uitzonderingen zijn er vooral in en rond de bergen. Deze zijn vooral te vinden in het vaste land van Griekenland. Lees hieronder verder over het klimaat en de beste reistijd.

Klimaat van Griekenland.

  • De meeste neerslag valt in Griekenland tijdens de winterperiode. Van november tot en met maart is er de meeste kans op neerslag. Tijdens de zomermaanden valt er weinig regen en zijn er lange periodes met droogtes.
  • Klimaat Griekenland

    De vlag van Griekenland

    De zomermaanden zijn vooral warm en droog. Iedere zomer heeft het land te maken met hittegolven. In de maanden juni, juli en augustus is de grootste kans op extreme hitte. Op de Griekse eilanden staat vaak een wind waardoor de temperaturen iets aangenamer zijn.

  • Sneeuw is niet alleen mogelijk op het vaste land, maar ook in de bergtoppen van Kreta. De stad Athene wordt soms weleens stilgelegd door extreme sneeuwval. Vaak slaat het in Griekenland wel snel om en kan het in de winter ineens 10 graden stijgen waardoor de sneeuw verdwenen is.
  • De beste reistijd is voor wandelaars in Griekenland de maanden mei en juni. De temperaturen zijn aangenaam en er valt relatief weinig neerslag.
  • De beste reistijd voor zonaanbidders is vanaf mei tot oktober. Vooral in de zomermaanden juli en augustus kan het extreem warm zijn in Griekenland.

Griekenland op de kaart.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *