Wat is het klimaat van Granada?
Granada is een stad in het Zuiden van Spanje. Door haar ligging dichtbij de Sierra Nevada en de Middellandse Zee kan het er relatief koud worden ’s nachts, maar ook in de winter wordt het er warm overdag. In de zomer zijn temperaturen tussen 30 en 40°c heel normaal. In de herfst valt er vaker regen, maar in de zomermaanden valt dit bijna niet voor. Lees hieronder verder over het klimaat van Granada.

Het klimaat van Granada informatie.

  • Zomer: De perfecte bestemming voor wie van zon houdt, met een gemiddelde temperatuur van 25°c, soms met uitschieters van wel 40°c! In de zomer valt er zeer weinig neerslag in Granada, waardoor je van een aangename, droge warmte kan genieten.
  • Herfst: Voor wie deze prachtige stad wil zien, maar niet van het warme weer houdt, is de Herfst het perfecte seizoen. Dit seizoen is gekenmerkt door koude nachten, maar tijdens de dag wordt het nog makkelijk 20°c. Helaas is dit wel het seizoen met de meeste regen, en is er soms kans op een verfrissende bui.
  • Winter: Zelfs in de winter kan je overdag nauwelijks spreken van echte winter. ‘S nachts wordt het soms flink koud, maar overdag blijft het bijna nooit onder het vriespunt. Ook in de winter kan het naar onze normen vrij warm worden, zeker omdat de zon hier veel vaker schijnt dan in Nederland. Tijdens dit seizoen is de Sierra Nevada op zijn mooist, en kan je naar hartenlust gaan skiën.
  • Lente: Het perfecte seizoen om te genieten van de echte lentezon. ‘S nachts kan het soms nog koud zijn, maar tijdens de dag wordt het heerlijk warm. Voor de meeste mensen is dit de beste reisperiode. Lekker warm, zonder broeiend heet te worden, en weinig neerslag.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=0zHkAowMKrU

Granada op de kaart.

Heb je iets gezien dat aangepast moet worden (correctie), wil je informatie toevoegen die passend kan zijn voor dit artikel? Deel dit dan met ons door hieronder het formulier in te vullen. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *