Klimaat van Gran Canaria te weten komen?
Het Spaanse eiland Gran Canaria is een klein continent op zich waar je van iedere dag een speciale dag kunt maken. Geniet van gouden stranden, prachtige landschappen en de hoofstad Las Palmas heeft veel bijzondere plekjes, straatjes en steegjes die klaar zijn om ontdekt te worden.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=4a46R3A0O34

Beste reistijd en het klimaat voor Gran Canaria

Weinig bestemmingen bieden het hele jaar door een aangenaam klimaat. Gran Canaria is één van die bestemmingen waar je zowel in de winter als in de zomer een geweldige tijd ervaart. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 21 °C heeft Gran Canaria ook in de winter de ideale zonvakantie in zich.

  • Van december tot april is het winter op Gran Canaria. De dagtemperaturen zijn aangenaam en de
    Klimaat Gran Canaria

    De vlag van Gran Canaria

    nachten fris. Er kan zo af en toe wat regen vallen en er zijn dagen dat het weer uit niets omslaat naar zware buien en een meer dan stevige wind. Een gemiddelde winterdag heeft 6 zonuren en in de hoger gelegen bergen kan sneeuw vallen.

  • Na de winter begint in mei de zomer die doorloopt tot en met november. De hoogste temperaturen liggen in augustus, september en oktober. Gedurende de zomermaanden kan de westkant van het eiland beïnvloedt worden door de sirocco, een warme droge wind die in de Sahara ontstaat. De sirocco drijft de temperatuur op en neemt tegelijkertijd wolken van stof en (rood)zand met zich mee. September is gekend om de mogelijke regenstormen, die overigens heftig maar niet langdurig van aard zijn.
  • Door de dichte ligging bij Noord-Afrika kan Gran Canaria getroffen worden door de lokale weerspatronen. Naast lekker weer kan dit ook zandstormen veroorzaken. Deze stormen doen zich met name voor in februari en maart. Als je zo’n storm aan ziet komen ga je het beste naar binnen, omdat het zand en stof onder meer je ogen en ademhaling kan irriteren. Wil je deze stormen vermijden en toch in de genoemde maanden naar Gran Canaria, kies dan voor een verblijf aan de westelijke zijde van het eiland.

Het eiland op de kaart.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking toevoegen? Laat dan hieronder een bericht achter. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen wij de pagina nog beter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *