Het klimaat bij het Gardameer.
Het Gardameer in Italiƫ staat bekend als een fijne zonbestemming. Het klimaat is een Middellandse Zee-klimaat ook wel een mediterrane klimaat genoemd. Het is een plaats waar je lang de vakantie kunt doorbrengen omdat het een zomer kent die over het algemeen vrij lang is. Regelmatig zal de 25 graden grens worden doorbroken. Je moet er wel op bedacht zijn dat het weer, op die plaats, vrij wispelturig is. Dat komt omdat het ten zuiden van de berggebieden ligt. Wanneer je voor 100% zeker wilt zijn dat de zon schijnt, wanneer u er op vakantie gaat, dan is het niet de beste plaats. Toch staat het wel bekend dat het voor 90%, van het aantal zomerdagen, goed is om er te zijn.

Klimaat van het Gardameer:

Jaargetijden
Het Gardameer kent net als wij in Nederland vier seizoenen. De winter die van december tot februari loopt is er koel. Gedurende deze periode zal het buitenleven tot een minimum beperkt worden. Aan de noordelijke zijde van het Gardameer zal men ook vrij gemakkelijk tijdens de wintermaanden sneeuw, hagel en ijs kunnen verwachten. Op de hoger gelegen plaatsen rondom het Gardameer zal de sneeuw nog lang blijven liggen.

De lente begint in de maand maart. Je kan ook al tijdens de lente merken dat de zonkracht toeneemt. Ook zal het vaker regenen.

Klimaat Gardameer

Vlag van Italiƫ

Wanneer het juni wordt zal de regen afnemen, hoewel er regelmatig een fikse onweersbui zal zijn. De zomer is begonnen, wat je aan de temperatuur kunt merken. De temperatuur loopt op en is overdag tussen de 25 en 30 graden Celsius. Je kan dan zwemmen in het meer of in een van de vele zwembaden die er zijn. Het buitenleven draait in deze periode weer op volle toeren.

Vanaf september wordt het weer minder. De temperatuur daalt en de toeristen vertrekken weer uit het gebied. Vooral tijdens de avonden wordt het weer een stuk koeler. Vanaf die periode is het weer afwachten tot het volgende seizoen dat de toeristen terugkomen en dat zullen ze zeker doen. Het is een fantastische streek om er op vakantie te gaan.

Gardameer op de kaart.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorvoeren of wil je een opmerking plaatsen over dit artikel? Laat dan hieronder een bericht achter.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *