Temperaturen, de beste reistijd en het klimaat van Gambia.
Gambia ligt in het het westen van Afrika en heeft een tropisch savanneklimaat. In Gambia vind je echte savanne begroeiing in de vorm van grote grasvlakten met struiken en een paar bomen. In Gambia kennen ze maar twee seizoenen, de droge periode en het regen seizoen.

  • Vanaf eind oktober tot begin juni is de droge periode. Het regent niet of nauwelijks. In de maanden maart, april en mei is de temperatuur het hoogst en kan het zomaar 40 graden worden.
  • Vanaf eind juni tot eind oktober is het regenseizoen. Er valt dan de helft van de dagen regen in de vorm van fikse buien. Deze buien vallen meestal aan het eind van de middag of vlak voor zonsondergang. Hoewel de temperaturen wat lager zijn, voelt het warm en klam aan door de hoge luchtvochtigheid.

Klimaat in Gambia:

In de steden in Gambia is het klimaat doorgaans hetzelfde. In alle steden hebben ze dezelfde temperaturen en dezelfde maanden regen. Bekende steden zijn:

  • Klimaat Gambia

    De vlag van Gambia

    Cape Point/Bakau is een bekende toeristische plaats. De inkomsten komen dan ook uit toerisme en visserij. De grootste toeristische trekpleister is de krokodillen pool, waar je zelfs krokodillen kan aaien.

  • Banjul is de hoofdstad van Gambia. Met enkele tienduizenden inwoners is het slechts een van de kleinste hoofdsteden ter wereld.
  • Kololi is een plaats waar je als menig toerist je hart kunt ophalen door de vele strandbarretjes, restaurants en niet te vergeten de markt waar je kunstobjecten kunt kopen.
  • De beste tijd om naar Gambia te gaan is in de wintermaanden. In december, januari en februari in de luchtvochtigheid het laagst en voelt het heerlijk aan zonder dat het te warm is.

Gambia op de kaart.

Heb je een opmerking, wil je informatie toevoegen aan deze klimaat pagina dat gaat over Gambia of wil je misschien een correctie doorvoeren? Deel dit dan op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *